Podočnjaci utječu na vaše samopouzdanje? Borite li se svako jutro kako biste izgledali budni i osvježeni? Teško spavate zbog spuštanja kapaka?

Možda ste jedna od milijuna osoba koja ima problema s kapcima. S godinama se spuštaju ili jednostavno zaglave u položaju prema dolje. Borba protiv ovog problema može biti pravi izazov i trebali biste umjesto invazivnih i bolnih potražiti prirodna rješenja.

Međutim, postoji mnogo načina na koje možete pomoći svojim opuštenim kapcima, a da pritom ne morate posegnuti za operacijama ili invazivnim tretmanima. Evo 5 savjeta kako možete prirodno ukloniti podočnjake.

1. Uravnotežena prehrana

Uravnotežena prehrana jedan je od najboljih načina za uklanjanje opuštenih kapaka. Jedite dovoljno proteina i cjelovitih žitarica. Dobra prehrana također treba sadržavati visoku razinu antioksidansa i vitamina, poput vitamina E i C, koji će vam pružiti potrebnu zaštitu od slobodnih radikala.

2. Dobro se naspavajte za uklanjanje podočnjaka

Dobar san pomoći će vašem tijelu popraviti štetu koja uzrokuje podočnjake. Ako ne dobivate dovoljno sna, to vaše će se oči teže opustiti i osvježiti.

3. Vježbe za prirodno uklanjanje podočnjaka

Postoji nekoliko vježbi kojima možete podići kapke i tako se boriti se protiv ovog problema. Najbolji način da to postignete je početak vježbanja vaših očiju.

Jedan od najlakših i najučinkovitijih načina za to je izvođenje jednostavnih pokreta očima. Jednostavno zatvorite desno oko, zatim lijevo oko, zatim oba u isto vrijeme, a zatim ponovno zatvorite jedno. To će vam pomoći stimulirati mišiće oko očiju i pomoći vam u borbi protiv opuštenih kapaka.

Također možete pokušati okretati očne jabučice kružnim pokretima kako biste stimulirali ove mišiće.

Druge vježbe uključuju brzo treptanje na nekoliko sekundi ili čak snažno škiljenje nekoliko sekundi (oko 10 sekundi) prije nego što ponovno širom otvorite oči. Možda zvuči ludo, ali djeluje!

4. Med za podočnjake i bore

eye bags Honey for Dark Circles and Wrinkles

Med se smatra prirodnim lijekom za mnoge kožne bolesti. Međutim, med može pomoći i u obnavljanju i njezi kože oko očiju. Ako imate podočnjake ili kurje oči, razmislite o nanošenju tankog sloja meda na to područje vatom ili čistim vrhovima prstiju.

Med se pokazao učinkovitom metodom u smanjenju natečenosti i podočnjaka u samo pet minuta.

Natečenost očiju i podočnjaci obično su uzrokovani zadržavanjem tekućine u području oko očiju. Korištenjem meda za smanjenje zadržavanja tekućine, moći ćete eliminirati natečenost očiju i podočnjake učinkovitije od drugih tretmana koji zahtijevaju invazivne postupke poput operacije ili injekcija.

5. Pazite što nanosite na vaše lice

eye bags products

Jedan od najboljih načina za prirodno uklanjanje podočnjaka je da pazite što nanosite na vaše lice. Trebali biste izbjegavati korištenje proizvoda koji sadrže kemikalije ili alkohol. Kemikalije u proizvodima mogu izazvati iritaciju, crvenilo ili čak alergijsku reakciju (napomena: većina proizvoda za njegu kože sadrži alkohol).

Umjesto toga, koristite prirodne sastojke poput meda i kokosovog ulja. Ovi sastojci će umiriti vašu kožu bez oštećenja. Ako niste ljubitelj nanošenja meda i kokosovog ulja na lice i ispod očiju, preporučujemo vam da provjerite SWISS+POWER proizvode koji su načinjeni od prirodnih sastojaka koji dokazano i učinkovito djeluju  na sve probleme s kožom!

Posljednji savjet je nešto što je većini ljudi već poznato: spavajte! San pomaže ublažiti stres u vašem životu i odvraća vas od svih obaveza koje imate na poslu ili kod kuće. Bilo da se radi o spavanju nekoliko sati prije odlaska na dugi sastanak ili drijemanju nakon večere, san može biti jedan od najboljih načina za prirodno uklanjanje podočnjaka prije nego što se započnu stvarati tijekom dana!

Zaključak

Iako postoji mnogo kućnih lijekova za uklanjanje vrećica pod očima, oni nisu učinkoviti u trajnom uklanjanju podočnjaka. Ako želite da podočnjaci zauvijek nestanu, nabavite proizvode dizajnirane za učinkovito uklanjanje podočnjaka kao što je SWISS+POWER Koncentrat Kofeina.

Svaka kupnja dolazi bez neupitnog jamstva povrata novca u slučaju da niste zadovoljni rezultatima!

Skrolajte prema dolje za slične proizvode i popuste!