Tražite li najbolje savjete za nanošenje šminke koja će vam pomoći da izgledate mlađe? Tek se počinjete šminkati i ne znate kako? Mi ćemo Vam pomoći. Ispod smo naveli pet najboljih savjeta za šminkanje koji će Vam pomoći prikriti pojavu starenja, a time ćete izgledati mlađe.

Činite li ove pogreške? (Ako da, imamo nekoliko preporuka)

1. Izaberite svjetliji puder

Ne osjećate li se sigurno u sebe, razumljivo je da želite nanijeti deblji, teži puder, ali morate se othrvati tom porivu. Umjesto toga, izaberite lakši tekući puder, BB ili CC kremu koji će Vam izjednačiti ton kože. A želite li više mladenački izgled, izaberite posvjetljujući, odnosno blistav tekući puder koji će Vam pomoći da zablistate iznutra.

2. Ne prikrivajte sve, već samo neka mjesta

Jedna od najtežih lekcija u šminkanju je naučiti koja mjesta treba prikriti. Ne samo da korektor pomaže sakriti problematična područja lica, već pomaže podići i osvijetliti određena mjesta koristi li se ispravno. Primjerice, većina žena osjeća se nesigurno te ne voli područje oko svojih očiju, moguće zbog podočnjaka ili bora. Normalno je da zato žele prikriti to područje koliko god mogu kako bi sakrile te „nesavršenosti“. Stavite li umjesto toga korektor na vrhove jagodičnih kosti, a ne ispod očiju, on će preoblikovati način na koji Vam svjetlost pada na lice, što će sakriti podočnjake i vizualno podići strukturu lica.

3. Uvijek istaknite obrve

Bilo da ste primijetili da Vam obrve postaju svjetlije kako starite ili da su se možda prorijedile, ne zaboravite da na raspolaganju imate mnogo različitog pribora za održavanje i oblikovanje obrva. Kad šminkate obrve, razmišljajte o dvije stvari. Najprije morate dobro oblikovati obrve, jer one pridonose strukturi lica i čak mogu napraviti iluziju zategnutosti. Također, morate razmisliti koliko bujne obrve želite. Deblje obrve obično daju mladenačkiji izgled, ali to ovisi o onome što Vam je najugodnije.

4. Olovka za usne Vam je novi najbolji prijatelj

Više se usredotočite na strukturu lica nego na „nesavršenosti“ koje mislite da imate, normalno je da nam oblik usana nestaje kako starimo. Na svu sreću, olovke za usne spašavaju stvar. Olovke za usne, čak i kad izaberemo one koje se stapaju s prirodnom bojom usana za dane kad ne nosimo šminku, čine golemu razliku i pomažu dalje naglasiti crte lica.

5. Priprema je najvažnija

Prije šminkanja je važno pripremiti kožu. Većina to smatra prvim i ključnim korakom koji ne bi trebalo zaobići kad je riječ o šminkanju starijih žena. Dodavanjem primera šminkanju, stvorit ćete savršeno platno za nanošenje šminke. Primer se smatra jednim od najvećih pomoćnih sredstava onih koji se šminkaju, jer zaglađuje kožu i prekriva tanke crte i borice. Želite li ih smanjiti, onda je najbolji odabir ulje, serum ili hidratantni primer 

6. Ne zaboravite nahraniti kožu prije no što nanesete šminku

Uvijek nahranite kožu prije no što nanesete bilo kakvu šminku na lice.

Potpuno prirodne kreme kao što je SWISS+POWER Aktivna krema za hidrataciju i učvršćivanje lica daju koži zdravi sjaj, a stvaraju i zaštitni sloj između kože, šminke, kreme sa zaštitnim faktorom i drugih kemikalijakoje nanosite na lice.

Naravno, korisna i dosljedna njega kože prva je promjena koju uvode oni koji se nadaju ostati mladoliki.

SWISS+POWER ima liniju proizvoda za zrelu kožu koji će istaknuti prirodnu ljepotu svake životne dobi.

 

Ovdje pronađite sve proizvode