Podbuhle oči nisu lijep prizor, od njih se doimate umorno i iscrpljeno te starije no što jeste. Većina se s time suočava kako stari, ali to ne znači da oko toga ne možete ništa poduzeti. Prije nego što počnete nanositi kreme za područje oko očiju i prirodne kreme te se oslonite na preventivne mjere, najprije morate znati što ih uopće uzrokuje.

Zašto nam se stvaraju vrećice ispod očiju? Zašto su natečene, obješene i tamne? Ako ste se ikad pitali zašto ih imate, navodimo tri glavna razloga zbog kojih one nastaju:

3 glavna uzroka vrećica ispod očiju 

1. Nedostatak sna

Oči izgledaju odmorno od kvalitetnog noćnog sna. Koža se za vrijeme sna obnavlja, a s njom i koža oko očiju. U nedostatku sna od barem 7-8 sati, višak tekućine se nakuplja oko očiju, što uzrokuje tamne i natečene kolobare.

Stres, alkohol i pušenje uzrokuju nedostatak sna, stoga ih treba izbjegavati koliko je to moguće. Nikotin u cigaretama narušava cikluse sna te uzrokuje slabljenje elastičnosti kože i proizvodnje kolagena, što dalje dovodi do sušenja kože i gubitka čvrstoće 

2. Dehidracija

Dehidracija pogoršava probleme s kožom. Od nje je koža suha i upala te je ona posljedično naborana i ovješena. Potrebno je piti barem osam čaši vode dnevno kako bi koža ostala sjajna te hidrazitirana. Unosite u organizam i hranu koja sadrži mnogo vode, poput lubenica, krastavaca i špinata, a koji pomažu povećati razinu vode u tijelu.

3. Starenje i vrećice ispod očiju

Starenjem koža oko očiju slabi. Ona zajedno s mišićima drži kapke, no starenjem postupno gubi sposobnost zatezanja i učvršćivanja. Zbog toga se koža starenjem stanjuje i vješa, čime nastaju vrećice ispod očiju.

Geni također mnogo utječu na nastanak vrećica ispod očiju. Ako su Vam roditelji imali vrećice ispod očiju, vjerojatnije je da ćete ih i vi imati u starosti.

4. Tretmani i preventivne mjere za vrećice ispod očiju

Činjenica da ćete ih zasigurno dobiti zbog starenja, genetike ili samo zato što ste dehidrirani i ne spavate dovoljno ne znači da ne možete ništa oko toga poduzeti. Preventivnim mjerama i tretmanima možete smanjiti vrećice ispod očiju. Ovo su neki od njih:

5. Smanjite unos soli

Baš kao što nedostatak sna povećava zadržavanje vode, prekomjeran unos soli također utječe na otečenost. Nakupljanje vode ispod očiju može dovesti do neprivlačnih vrećica ispod očiju.

6. Liječite svoj alergijski rinitis

I alergije mogu izazvati otečenost, pogotovo kod upaljenih sinusa. Infekcija sinusa nerijetko uzrokuje natečenost očiju. Vrećice ispod očiju mogu nastati i zbog curenja nosa i crvenih očiju prilikom neprestanog ispuhavanja nosa i trljanja očiju. Uzimajte antihistaminike kad Vam izbiju alergije.

Proizvodi za njegu područja oko očiju pomažu utegnuti i učvrstiti mišiće i tkivo oko očiju. Potražite proizvode koji sadrže kofein i druge prirodne sastojke za zatezanje kože oko očiju te smanjivanje vrećica ispod očiju i njihovu ovješenost.

SWISS+POWER je razvio jedinstven proizvod za područje oko očiju pod nazivom Koncentrat kofeina, a koji spaja dva najdjelotvornija sastojka u borbi protiv podbuhlih očiju – ekstrakt kofeina i karaginan koji zajedno s drugim aktivnim sastojcima u nekoliko dana izbljeđuju vrećice oko očiju i one u potpunosti nestaju. Ta dva sastojka zajedno nećete pronaći ni u jednom drugom okoloočnom proizvodu na tržištu!

Nemojte biti žrtvom svojih podbuhlih očiju doimljući se stariji no što jeste. Osvježite si lice i pomladite se tretmanom koji smanjuje problematične vrećice ispod očiju. Tretirate li ih proizvodima kao što je Koncentrat kofeina te unaprijedite li svoju prehranu i način života, značajno i s lakoćom ćete spriječiti i tretirati vrećice ispod očiju.

Je li Koncentrat kofeina za Vas? Znat ćete čim ga isprobate. Ako Vam ne pomogne, jamčimo povrat novca, stoga ne brinite. Možda se to pokaže kao najbolje uložen novac ikad.