Zašto treba 30 dana da se vide rezultati proizvoda za njegu kože?

Svi volimo ideju brzog riješenja, pogotovo kada je riječ o njezi kože. Međutim, važno je zapamtiti da dobre stvari trebaju vremena. Rim nije izgrađen za jedan dan, a to nije dovoljno vremena da biste dobili besprijekoran ten.

Očekujte odmah rezultate

U doba kada smo naviknuli na trenutno zadovoljstvo, nije čudno što očekujemo trenutne rezultate od novih proizvoda za njegu kože. Može biti frustrirajuće ne vidjeti odmah sjaj ili još frustrirajuće, doživjeti izbijanje akni i iritaciju. Međutim, stvarnost je da nema magičnog rješenja za savršenu kožu i rezultate preko noći. Put do postizanja kože iz snova nije preko noći, nego trebaju dani borbe i ovisi o dva ključna elementa : strpljenju i dosljednosti. 

Ciklus transformacije stanica kože

Jedan značajan razlog zašto je strpljenje ključno u njezi kože je ciklus obnove stanica kože. Taj prirodni proces traje otprilike 30 dana u prosjeku da se naše stanice kože obnove. U praktičnom smislu, to znači da svaki proizvod za njegu kože koji uključite u svoju rutinu treba barem mjesec dana da pokaže vidljive i željene rezultate. Iako se to može činiti kao dug period , u svijetu dermatologije ovo vrijeme čekanja je potpuno razumno i prihvatljivo. Tijekom ovog složenog ciklusa, stanice kože počinju duboko u slojevima kože i postupno dosežu površinu kože. Na taj način, one sazrijevaju i jačaju te postaju dio zaštitne barijere koja zadržava vlagu i štiti od toksina. Važno je napomenuti da se cijeli ovaj proces odvija na genetskoj razini, što naglašava važnost davanja dovoljno vremena proizvodima za njegu kože da obave svoju transformacijsku magiju.

Izazov “ lažno čišćenja” kože

Ponekad naša oduševljenost brzim rezultatima novog proizvoda za njegu kože može dovesti do privremenog poboljšanja i ubrzanog koraka unatrag pa nas vratiti na početak. Taj fenomen u svijetu se zove “skin purging”, a mi bi ga preveli kao “ lažno čišćenje “ kože. Neki proizvodi za njegu kože sadrže aktivne sastojke koji ubrzavaju obnovu stanica kože, što privremeno uzrokoje osip. To se događa jer svježe stanice kože ispod površine trebaju biti izložene, što zahtijeva uklanjanje viška sebuma, mrtvih stanica kože i skrivenih bakterija. Ovo je ključna faza u njezi kože, iako može biti frustrirajuće na početku.

Moć strpljenja

U svijetu uspjeha njege kože, strpljenje je nakvažniji sastojak. Iako neki proizvodi mogu proizvesti brže rezultate, obično je najbolje pričekati i dati im vremena da pokažu svoju učinkovitost. Ovaj princip postaje još važniji kada je riječ o ciljanju određenih problema sa kožom poput hiperpigmentacije. Neprestano mijenjanje proizvoda ili žurba sa rutinom njege kože može ometati sposobnost kože da se prilagodi i razvija. U Siwss+Poweru, razumijemo važnost ovog putovanja, zbog čega sa ponosom nudimo 30 - dnevno jamstvo povrata novca za sve naše proizvode. Vjerujte procesu i uskoro ćete se naći sa tenom o kojem ste sanjali. Stoga započnite svoje putovanje njege kože s povjerenjem, jer sjajna koža traje, ali rezultati su nesumnjivo vrijedni.

EKSLUZIVNE PONUDE ZA ČLANOVE

Prijavite se na naš newsletter I ostvarite popust na vašu prvu narudžbu te ekskluzivne posebne ponude I vijesti izravno na vašu Email Adresu.